Dag 33 van San Fiz do Seo naar Sarria 70 km

10 augustus 2015 - Sarria, Spanje

Het is druk om 9.00 uur met jongelui voor het restaurant op de camping en daarom eten we in het eerst volgende wegrestaurant. We zijn er overigens klaar voor om de Cebreiro te beklimmen. Bidons met doping gevuld (toevoeging aan het water van Siska gekregen) en geheel uitgerust beginnen we aan de klim. In het begin gaat het goed maar hoe verder de dag vorderd hoe lastiger het wordt. Het is de zwaarste berg die we tot nu toe hebben gehad, dus lastiger dan de Pyreneen en Cruz de Ferro. Het is zo lastig dat Gerard een nieuwe categorie eraan geeft cat. 6 dubbel kut. Maar ook hier boven op de berg, ben je trots dat je het hebt gehaald en vergeet je de zweetdruppels die je onderweg hebt gelaten. Boven treffen we Ja hoor; Siska en wie komt er nog meer aan, onze Italiaanse vriend. Ze kennen elkaar want ze hebben in dezelfde Auberge geslapen. We praten wat en nemen afscheid van ze en fietsen verder. Siska gaat het rustig aan doen, haar vliegtuig vertrekt pas zaterdag. Onze bedoeling is Portomarin te bereiken maar er komen nog zo veel lastige bergen achter de Cebreiro dat we in Sarria stoppen op de camping Villa de Sarria. Daar treffen we het echtpaar uit Elburg die we onderweg ook al gezien en gesproken hebben. Ze hebben beide ook een Idworx fiets met Roloff naaf en dat schept een band nietwaar. De camping is bijzonder rustig en we staan onder de bomen, daaronder is het rustig slapen. Nos vemos manana.

1. Jasper:
    11 augustus 2015
    Van Cat 6 dubbel*&%#, naar CAT 10 super trots op jullie !
  2. Cyriel Derks:
    Beste Gerard en Henk,

Top prestatie. Groeten uit Portiragne Plage.

Groet Ingrid en Cyriel
  3. Anja:
    11 augustus 2015
    Hoi Gerard en Henk, nu nog de laatste loodjes van jullie ontzettend mooie en speciale reis! Wat zal het fijn zijn om jullie "meisjes"weer te zien. Succes en groetjes, Anja W.
  4. Jos:
    Beste Henk en Gerard,
    ja de eindstreep begint nu erg dichtbij te komen, wat nu rest is niets in vergelijking met wat achter de rug ligt. Geniet er nog van.
  5. Laurens:
    11 augustus 2015
    De laatste loodjes! Succes! Donderdag stap ikzelf nog even in NL op de fiets, kleine training, vanaf zondag trap ik mezelf bewusteloos.. net als jullie.. op de berg vergeet je alle zweetdruppels.. ik hoop het en zal er aan denken!
  6. Harrie:
    11 augustus 2015
    Het zit er (bijna) op mannen! Nog 2 dagen en dan fietsen jullie Santiago binnen. Wat kunnen jullie dan terugzien op een fantastische fietstocht maar ook sportief gezien hebben jullie een geweldige prestatie geleverd. Jullie hebben het de afgelopen 5 weken bepaald niet cadeau gekregen. Regen en wind getrotseerd en zware, lange bergpassen van de 1e categorie, moeten slechten! Vooruitlopend op jullie triomfale aankomst op het kerkplein in Santiago, wil ik jullie alvast van harte feliciteren met de geleverde prestatie! Nog 2 ritten en dan is Santiago alweer geschiedenis!
  7. Balth:
    11 augustus 2015
    Toevoeging aan het water van Siska. Dubbele kwalificaties aan de bergcategorieën. Jullie worden stevig op de proef gesteld, heren wielrijders! Houd je roer recht en drink geregeld een goede pint. Een tijdige aankomst is verzekerd - de dames zitten jullie immers op de hielen...!
    Alle gekkigheid - wat een onwaarschijnlijk genoegen dat het einddoel in zicht is. Als het uitkomt wat ik eerder hoorde, zijn we dit tamponverzamelende koppel de komende jaren geregeld 'in den vreemde' aan het volgen. Ook dat is een missie. Voor de thuisblijvers dan dus ook. Joepie, en ik vind de tour de france al zo leuk! Ploeg voort, mes amis! Nous ne vous pas quittons des yeux!
  8. Bert:
    11 augustus 2015
    Ola, op z'n Spaans dus, want ik bewonder jullie afzien en doorzettingsvermogen.
    Ik moest even denken aan een liedje van Freek de Jonge t.w. Is er leven na.......... Voor jullie geldt natuurlijk na de tocht. Het zal toch wel een beetje saai worden , hoewel jullie dames er natuurlijk alles aan gaan doen om hieraan invulling te geven.
    Bon retour et à bientôt .
  9. Van winden , laura en aad:
    12 augustus 2015
    Gezien de laatste foto begrijp ik waarom Siska zolang aan jullie is blijven klitten, groetjes.
  10. Corstiaan:
    12 augustus 2015
    Schitterend om te lezen dat jullie ook een cat 6 hebben bedwongen , grote respect voor jullie beiden , nog twee dagen maar , op naar santiago